هرم بویایی عطر ساختار نتهای عطر و تأثیر آن بر تجربه بویایی در دنیای عطر و ادکلن، هنری مخفی در ساختار و ترتیب نتهای عطرها وجود دارد. این هنر به عنوان “هرم بویایی عطر” شناخته میشود و نقش مهمی در تشکیل تجربه بویایی ایفا میکند. در این مقاله، ما به بررسی مفهوم هرم بویایی عطر و تأثیر آن بر تجربه بویایی علاقهمندان به عطر و پرفیومرها میپردازیم.
هرم بویایی عطر چیست؟
هرم بویایی ترتیب تبخیر نتهای یک عطر میباشد. یک عطر از سه قسمت تشکیل شده است.۱- نت های اولیه ۲-نت های میانی ۳- نتهای پایه این ترتیب بر اساس سرعت و مقاومت نتها در برابر تبخیر شدن میباشد و این مقاومت Votaliy نامیده میشود. اهمیت ترتیب نتها در هرم بویایی اگر نتهای عطر را روی نمودار ببریم به صورت یک هرم قرار میگیرد که براساس سرعت تبخیر نتها هستند.
مقاومت تبخیر نتها برای نتهای پایه بیشتر است و پایین هرم قرار دارد. نتهای پایه به صورت کلی سنگینتر هستند مثل نت وانیلی، نت چوبی و ماسکا. نتهای میانی مقاومت کمتری دارند مثل نتهای گلی و نتهای اولیه مثل نت مرکبات، نتهای آروماتیک مثل اسطوخودوس، ریحان و…که مقاومت تبخیر خیلی پایین است و زودتر به مشام میرسند. آیا باید به ترتیب نتهای یک عطر به مشام ما برسد؟ خیر، در خیلی از عطرها این اتفاق نمیافتد، دلیل این موضوع این است که طبق ساختار آن عطر یک همپوشانی بین نتها قرار گرفته و شما چند نت را با هم حس میکنید. مثلا یک عطر وانیلی با تابلوت سبک و نت مرکبات و گلی که همزمان نت وانیلیاش هم حس میشود.
پیشنهاد مطالعه: عطرهای لازم برای کلکسیون من
جمعبندی
هرم بویایی عطر یک ابزار مفهومی مهم در فهم عمیقتر عطرها و ترتیب نتها در آنها است. این مدل به ما کمک میکند تا رایحه انواع عطر زنانه اورجینال (مردانه) را بهتر بفهمیم و از ترکیباتشان لذت ببریم. با این حال، توجه به ترتیب نتها برای هر عطر به عنوان یک قاعده مطلق نباید در نظر گرفته شود، زیرا بسیاری از عطرها ترتیبات متفاوتی دارند که تجربههای بویایی منحصر به فردی را به ارمغان میآورند. در انتها، تجربه شخصی شما از عطرها و ترتیب نتهای آنها مهمترین مسئله میباشد.